Benelux(Wijzigen)

Koppert Cress Infusions

Vier kruiden, speciaal voor u gecombineerde tot frisse, mooie ‘thee’-melanges.

Thee neemt steeds meer de plaats van koffie in; de consumptiecijfers van thee zitten al jaren in een opwaartse stroom. Tal van theeconcepten worden aangeboden: groene thee, witte thee, losse thee, gedroogde infusions en uiteraard de verse muntthee. Toch is er in verse thee is nog weinig variatie. De markt is klaar voor de volgende stap.

Om te starten hebben we voor u er een vier unieke, frisse melanges samengesteld. Deze variatie in smaken, maakt dat er voor elk tijdstip van de dag een heerlijk ontspannend moment gecreëerd kan worden. Deze kruidenbundels in heet water geven u een waar feel- good effect!

EEN PORTIE IS GOED VOOR EEN KEER EXTRA BIJSCHENKEN, OF SERVEER IN EEN KANNETJE

Rustgevende schoonheid: Verveine en Lavendelbloemen
Verveine heeft de frisse smaak van citrus. Voeg daar aan toe de honingachtige smaak en het aroma van lavendel. 

Munt met een twist: Lavendelbloemen en munt
Lavendelbloemen hebben een honingachtige smaak. Munt is geliefd om de sterke frisse smaak en koele nasmaak.

Volle smaak van heilzame kruiden: Tijmbloemen en munt
Tijm is fris en kruidig met een verzachtende invloed op de luchtwegen. Munt is geliefd om de sterke frisse smaak en koele nasmaak.

Jaarrond de zomer in gedachte: Verveine
Verveine heeft de frisse smaak van citrus. Doet je denken aan de zomeravond, het hele jaar door.

  • Meer info
  • [BINNENKORT] CressCoach Eric Miete over waarom juist deze smaken

Thee mag alleen ‘thee’ genoemd worden wanneer het afkomstig is van, hoe logisch ook, een theeplant. Het begrip ‘thee’ verandert in de hippe term ‘infusions’’, wanneer het hebben over verse of gedroogde kruiden in gekookt water.
Meestal is bij infusions de herkomst vaak onbekend. Koppert Cress infusions zijn anders.

Deze komen uit Nanyuki (Kenia) een dorpje aan de voet van Mount Kenia. Ze worden daar volgens Koppert Cress normen geteeld. Het optimale klimaat zorgt jaarrond voor de zelfde smaak en kwaliteit. Lokale medewerkers verzorgen de planten en plukken de takjes die daarna worden samengebonden tot een compact kruidenbundeltje. Elk bundeltje is een bewuste combinatie van intense smaken die met de hand in afzonderlijke zakjes wordt verpakt. Drie keer per week komt het verse product aan in Nederland. In Kenia verpakt in een ademende folie hebben de infusions een optimale houdbaarheid. Vanuit Nederland gaat het product razendsnel Europa in. 

Transport door de lucht, hoe zit het met de food miles?
Koppert Cress neemt zijn verantwoordelijkheid en heeft als doel om een eerlijk en duurzaam product neer te zetten. Infusions is het resultaat van een uniek project. Twee bedrijven die samenwerken om de leefomstandigheden en welzijn van de lokale bevolking in Kenia te verbeteren. De teelt van de kruiden voor de infusions maakt dit mogelijk. Met advies van lokale wetenschappers van de UN worden de food miles gecompenseerd.

Het lokale bedrijf heeft 100 hectare tot zijn beschikking maar verbouwt op minder dan 10% van het totale landgoed. De overige 90% is natuurgebied. Met man en macht wordt er gewerkt om het verwoestende effect van overbegrazing en ontbossing te keren en het gebied weer gezond te maken.

Er is een begin gemaakt met de herbebossing van het land. We planten er bomen voor terug op de resterende 77 ha. En over 10 jaar is onze kale vlakte begroeid met de oorspronkelijke vegetatie en zal de jungle hier weer weelderig groeien.