Benelux(Wijzigen)

Sechuan Buttons®

Smaak: elektrisch, tintelend, verdovend
Gebruik: amuses, cocktails, desserts, ijsgerechten
Teelt: maatschappelijk verantwoorde teelt met biologische gewasbescherming
Beschikbaarheid: jaarrond
Houdbaarheid: tot 7 dagen bij 2-7°C
Verpakkingen: Inhoud: 30 bloemen in een bakje, 2 bakjes in een doos (20x30 cm)

Get Adobe Flash player

Smaak en toepassing
Sechuan Buttons® is de Koppert Cress merknaam voor een eetbare bloem. Een 'elektrische' ervaring. Het begint met een champagneachtig gevoel op het puntje van de tong. Vervolgens een tintelend en verdovend gevoel op de gehele tong en binnenkant van de wangen met een stortvloed aan speeksel. Kortom een ervaring om nooit te vergeten.

Sechuan Button wordt vaak gebruikt als infusion in cocktails en amuses. De smaak van Sechuan is smaakopwekkend, neutraliserend. Gezien de heftige mondervaring adviseren wij u extra aandacht bij de bereiding en wijn/spijscombinatie

Oorsprong
Sechuan Buttons® komt voor in zowel Afrika als Zuid Amerika en stamt waarschijnlijk van voor de tijd dat deze continenten van elkaar gescheiden werden. De naam verwijst naar de smaaksensatie, vergelijkbaar met gerechten uit de Chinese Szechuan keuken.

Beschikbaarheid en houdbaarheid
Sechuan Buttons zijn jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2° en 7°C. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoen Sechuan Buttons aan de hygiënische normen in de keuken. U kunt dit product direct gebruiken, want het wordt schoon en hygiënisch geteeld.