Benelux(Wijzigen)

Shiso Leaves Purple

Smaak: Komijn
Gebruik: (rauwe) vis, Japanse gerechten
Teelt: maatschappelijk verantwoorde teelt met biologische gewasbescherming
Beschikbaarheid: jaarrond
Houdbaarheid: Tot negen dagen bij 2-7°C
Verpakkingen: Inhoud: 15 blaadjes per schaaltje

Get Adobe Flash player

Smaak en toepassing
Shiso Leaves Purple worden vaak in speciaal tempurabeslag gedoopt en gefrituurd. Fraai en lekker! Een variant hierop is het gewoon frituren als decoratie. Shiso Leaves kunnen ook gecombineerd worden met wild, paddenstoelen of diverse vissoorten. Het blad heeft een krachtige, kruidige smaak. Dit geeft met name in de herfst een echt herfstblad ter decoratie bij bijvoorbeeld een wildgerecht.

Oorsprong
Dit zeer fraaie rode blad werd vroeger geïmporteerd vanuit Azië. Echter, door de grote hoeveelheid pesticiden die daar nodig waren om de teelt goed te doen, werd het product niet meer importeerbaar in Europa. Op speciaal verzoek hebben wij deze teelt aangepakt en nu telen wij de blaadjes jaarrond in de kas. Wij beschermen de planten tegen insecten met andere insecten. De markante bladeren hebben een heel sterke smaak. Ze zijn goed te gebruiken als decoratie en de mooie vorm leent zich voor meerdere creatieve toepassingen.

Beschikbaarheid en houdbaarheid
Shiso Leaves zijn jaarrond verkrijgbaar en kunnen tot negen dagen bewaard worden tussen 2° en 7°C. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoen Shiso Leaves aan de hygiënische normen in de keuken. U hoeft de produkten slechts af te spoelen voor gebruik, want deze worden schoon en hygiënisch geteeld.