Benelux(Wijzigen)

Shiso Purple

Smaak: Frisse komijn
Gebruik: asperges, kaas, Paddestoelgerechten, wild (soep)
Teelt: maatschappelijk verantwoorde teelt met biologische gewasbescherming
Beschikbaarheid: Jaarrond
Houdbaarheid: tot 7 dagen bij 12-16°C
Verpakkingen: Inhoud: 16 bakjes in een solitairdoos (30x40 cm)

Get Adobe Flash player

Smaak en toepassing
Shiso Purple is het paradepaardje uit het Koppert Cress assortiment en een culinaire topper. De smaak heeft iets van komijn maar is eigenlijk op zichzelf staand. Shiso Purple is zeer breed inzetbaar, met een hoog decoratief gehalte. In combinatie met bospaddenstoelen, kaas of boullion komt de smaak tot zijn recht. Shiso Purple gecombineerd met rauwe vis is een aanrader. 

Oorsprong
Shiso is typisch een product uit Noordoost Azië. Het wordt gegeten door de Chinezen, Koreanen en Japanners. De rode kleur van Shiso is zeer belangrijk in deze keukens. Dat komt door de natuurlijke conserverende werking. Veel ingemaakte producten in Azië hebben een rode kleur, resultaat van toevoeging van Shisoblaadjes.

Beschikbaarheid en houdbaarheid
Shiso Purple is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 12° en 16°C. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Shiso Purple aan de hygiënische normen in de keuken. U kunt dit product direct gebruiken, want het wordt schoon en hygiënisch geteeld. Als Shiso Purple beneden de 5°C wordt bewaard heeft het de neiging te verschrompelen. Wanneer u de cress echter weer een paar uur boven 15°C bewaard, krijgt ze haar normale vorm terug.