Benelux(Wijzigen)

Wheat Grass

Smaak: sterke zoet
Gebruik: als kleurige smaak- component voor juices, cocktails en desserts, geperst
Teelt: maatschappelijk verantwoorde teelt met biologische gewasbescherming
Beschikbaarheid: jaarrond
Houdbaarheid: tot 7 dagen bij 2-7°C
Verpakkingen: Inhoud: 16 bakjes in een solitairdoos (30x40 cm)

Get Adobe Flash player

Smaak en toepassing
Wheat Grass heeft een sterk zoete smaak. In de gezondheidshype is Wheat Grass een geliefd product. Deze populariteit is toe te schrijven aan zijn hoge gehalte aan vezels chlorophyl, magnesium en Selenium. Tarwegras is één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, vitamine B complex, B12, C, E en K. De medische werking van Wheat Grass is echter niet wetenschappelijk bewezen.

Oorsprong
Tarwe gras werd van oudsher van het Nabije Oosten tot aan het Midden Oosten, gebruikt als voedingsmiddel. Via Zuid Europa brachten kooplieden uit deze regio het graan naar de rest van Europa. Circa 3000 jaar geleden ontdekte men al de positieve eigenschappen en mogelijkheden van het graan.

Allergenen
Wheat Grass is een jong kiemplantje van tarwe. Van tarwe (zaden) is bekend dat dit gluten bevat en dat sommige individuen een allergische reactie kunnen krijgen als ze overgevoelig zijn voor gluten.

Beschikbaarheid en houdbaarheid
Wheat Grass is van jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2° en 7°C. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Wheat Grass aan de hygiënische normen in de keuken. U hoeft de produkten slechts af te spoelen voor gebruik, want deze worden schoon en hygiënisch geteeld.