Benelux(Change)

Gastronomixs komt met het allereerste insider lifestyle magazine voor chefs

12 April 2017

Gastronomixs, het online kennisplatform voor chefs, viert dit voorjaar zijn vijfjarig bestaan. Als een eerbetoon aan het vak zullen oprichters Inge Meijs en Jeroen van Oijen eind mei het allereerste ‘insider lifestyle’ magazine voor koks uitbrengen. Rauw by Gastronomixs, gaat het heten. En zoals je van Gastronomixs mag verwachten, wordt het allesbehalve een stoffig jubileummagazine…

Iets teruggeven
Inge en Jeroen willen iets teruggeven aan de gebruikers en fans van hun platform. Jeroen: “Rauw magazine geeft een blik in de professionele keuken. Het is voor een groot deel gemaakt door mensen uit het vak zelf en laat letterlijk de kookcultuur zien. Niet met de glamour van foodies, bloggers en hipsters... Nee, het echte werk waarin iedere chef zich zal herkennen!”

Voor Rauw dook het team van Gastronomixs (samen met meer dan 25 externe creatieven) in Nederland en daarbuiten allerlei keukens in voor anekdotes, verhalen en beelden. Van sterrentent tot bistro en van cruiseschip tot broodjeszaak. Het is een ode aan het hardste en mooiste vak dat er is. Inge: “Rauw wordt een blad waar koks om zullen vechten tijdens het personeelseten.”

Pre-orders mogelijk vanaf 15 mei
Rauw magazine telt maar liefst 148 pagina’s, weegt zeker 720 gram, is zeer luxe afgewerkt en gaat €17,50 kosten. Rauw magazine zal, in beperkte oplage, exclusief verkrijgbaar zijn via www.gastronomixs.com (gratis verzending). Wil jij het magazine als eerste in huis hebben? Zorg dan dat je in de week van maandag 15 mei een pre-order plaatst. Op maandagavond 22 mei wordt het magazine gelanceerd tijdens een besloten feest. De pre-orders zullen dinsdag 23 mei op de mat vallen.

Over Gastronomixs
Inmiddels zijn meer dan 17.000 professionele koks lid en gebruiken zij met grote regelmaat Gastronomixs in het creatieve proces. In vijf jaar tijd ontstond er een nieuw jargon en leerden koks werken met componenten en het creëren van composities. Ook het vakonderwijs heeft het platform omarmd; inmiddels werkt meer dan de helft van alle opleiders met Gastronomixs in hun lessen.