Benelux(Wijzigen)

Fries tintje geeft Tweetjam extra perspectief

27 maart 2013

Maandag 25 maart organiseerde Koppert Cress, in samenwerking met het Friesland College, in de aula van het college te Leeuwarden de Tweetjam onder het thema "It Giet Oân". "Mooi om te zien wat voor synergie er ontstaat tussen aanstormende en ervaren chefs en de aanwezige leveranciers in een Friese omgeving", aldus Eric Miete, cresscoach van Koppert Cress

Na een korte introductie zijn de chefs in teams verdeeld. Om samenwerking, inspiratie en het delen van kennis te stimuleren zijn er twee ervaren chefs gekoppeld aan jong Fries talent. Dit leverde schitterende creaties op, de lokale ingrediënten als vis, biest, worst, kaas en erwten gaven de gerechten een Fries tintje.Voor de geïnteresseerden die niet aanwezig konden zijn was er geen nood. Food Reporter deed een live online verslag van het evenement en stelde chefs en sponsoren op de proef. Het evenement werd een succes, met 3200 unieke online kijkers en een groot aantal aanwezige scholieren.

In een tijd waarin het aantal twitteraars en tweets per dag nog steeds groeit is het steeds lastiger om een trending topic - #tweetjam7 - te zijn op Twitter. De stevige online interactie tussen online volgers en aanwezigen leverde toch een mooie 10e plaats van het laatste uur, een 20e plaats van de laatste 4 uur en een 33e plaats van de laatste 24 uur op. 

De Tweetjam is een nieuwe manier van interactief communiceren met een geïnteresseerd publiek. Het initiatief is in handen van Koppert Cress en wordt ondersteund door steeds wisselende vooraanstaande leveranciers in de gastronomie.

Met de toepassing van de sociale media, zoals Twitter en Facebook en moderne technieken, zoals live streaming (live video via internet), is het mogelijk ook de jongere generatie professionals in de gastronomie te boeien en kan een levendige dialoog worden opgezet. Alle resultaten van deze Tweetjam zijn te vinden op de Koppert Cress website en de verschillende sociale media kanalen.

Tweetjam 7 werd mede mogelijk gemaakt door het Friesland College, die de locatie beschikbaar stelde. Deelnemers hadden ruimschoots de beschikking over de groenten van Bud Holland, waterbuffelvlees van Buffalo Farm Twente, Van der Werf Shii-Takes, delicatessen van House of Taste, bijzonder brood van DesemEnzo en Bakkerij Lenes, bijzondere kruiden van Cuimed, cressen en specialiteiten van Koppert Cress, zuivelproducten van Friesland Campina, vis van Veltman Vis, Wagyu vlees van Vermaning Horeca, Waldpyk kazen, Weidenaar worst, heerlijke erwten van Piet Hoekstra en iedereen werd tijdens en na afloop voorzien van een goed glas wijn door Martis Wijnen.

Meer informatie, publicaties, foto's en video kunt u vinden op de speciale Tweetjam pagina: www.tweetjam.nu