Benelux(Wijzigen)

Koppert Cress klimt naar plaats 16 in Hillenraad 100

6 november 2017

Op vrijdag 3 november vond in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp de 15e editie van het jaarlijkse Hortigala plaats en werd tevens de Hillenraad 100 - 2017 lijst bekend gemaakt. Koppert Cress won vorig jaar nog de Duurzaamheidsprijs,  dit jaar een enorme stijging, van de 27ste naar de prestigeuze 16e plaats. De presentatie van de 15e Hillenraad100 was dit jaar wederom een achtbaan van emotie, spanning en uiteraard de gelukkige gezichten van de grote winnaars: Koppert Biological Systems, Enza Zaden en Nature's Pride.

Het juryrapport over Koppert Cress meldde: "Koppert Cress is een aaibare onderneming en scoort hoog in de waardering door de peergroup. Dat verbaast ons niet. Er zijn weinig ondernemingen die met zoveel flair en kracht hun boodschap overbrengen. Koppert Cress wordt geassocieerd met mooie termen als innovatief, professioneeel, groeipotentieel, oog voor duurzaamheid en sterke performance. De visie liegt er niet om: Koppert Cress wil Nederland het gezondste land ter wereld maken. Of liever nog, met die visie de wereld veroveren. Als 'Metropolitan Farmer' wil de onderneming vooral overal smaakvolle cressen en andere specialiteiten jaarrond op het bord van de consument krijgen. Vanuit de optiek 'vers en gezond' worden nieuwe markten opgezocht, zoals ziekenhuizen en cateraars. Om de ambities te realiseren en bij de sterke groei de stabiliteit te bewaken, is ook hier het management versterkt. Met meer kader maar ook met meer automatisering moeten de workflows nog beter lopen. We zien het bij alle topbedrijven: hier heeft men de middelen om die noodzakelijke sprong voorwaarts te kunnen maken. Door de omzetgroei is de portomonee goed gevuld. De groei in landen als Australië, Amerika, Japan en Turkije smaakt naar meer. Koppert Cress wil straks in alle grote metropolen van de wereld actief zijn. Rob Baan roert zich op het wereldtoneel."

De Hillenraad100 geeft jaarlijks een beeld van misschien wel de meest competitieve sector van Nederland. Ze is een zeer belangrijke pijler onder de Nederlandse economie. Het is óók de sector die sterk geraakt wordt door de grote bewegingen van dit moment: internationalisering, technologische doorbraken, de groeiende kracht en macht van de individuele consument. Dat vraagt veel visie, durf en ondernemerschap van de toonaangevende bedrijven, de bedrijven in de Hillenraad100. Ze zijn te vergelijken met namen als Kodak, Nokia of Instagram. Een cruciale ontwikkeling missen kan fataal zijn. Maar omgekeerd geldt ook: wie de top van een golf weet te pakken, die kan zeer snel slagen maken.

Meer informatie?  www.hillenraad.nl