Benelux(Wijzigen)

Koppert Cress lanceert nieuwe verpakkingsrange

17 maart 2017

Na jarenlang dezelfde verpakkingen te voeren zijn we toe aan iets nieuws. Het design had een opfrisbeurt nodig en ook de nieuwe (verplichte) certificeringen moesten worden toegevoegd. Het uiteindelijke resultaat is herkenbaar, onderscheidend, makkelijker te hanteren en heeft een directe link met smaak en toepassing. Alle producten worden vanaf 20 maart 2017 geleverd in de totaal gerestylede eigentijdse vormgeving.

Wat is er nu zo speciaal aan de nieuwe verpakking?

Betere verpakking en betere bescherming!

Het onderscheid in de verpakkingen zit in de kleurcombinaties. Uitgangspunt zijn de vijf smaken. Elk product heeft een eigen kleurenpalet aangevuld met afbeeldingen van smaakassociaties of smaakvrienden. De doos heeft een deksel gekregen, de klein-verpakking is vernieuwd en de Top Seal- en folieverpakking worden vervangen door een transparant bakje met banderol.

Belangrijke aandachtspunten

  • Cressen worden vanaf nu in losse ‘blauwe’ bakjes geteeld, waardoor makkelijker te hanteren;
  • Er gaan 12 CressSingles in een doos;
  • BroccoCress blijft in de vertrouwde 10 per doos of per 8 verpakt;
  • De RucolaCress wordt per 16 in een solitaire doos of per 12 in een CressSingle aangeboden;
  • Alle specialties (m.u.v. Shiso Leaves en Cardamon Leaves) worden uitgeleverd per 2 stuks;


Dutch Cuisine benadering volledig benadrukt in alle talen

Speciale aandacht is er voor Dutch Cuisine, de recente stroming in de gastronomie, gebaseerd op vijf principes: cultuur, natuur, gezond, kwaliteit en waarde. Het principe 80% groente en 20% vlees of vis, is het uitgangspunt dat Koppert Cress volledig onderschrijft en door Rob Baan wordt uitgedragen in zijn streven om van Nederland de gezondste delta van de wereld te maken. Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de NL keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak gezond en verantwoord koken vanuit onze eigen creativiteit en eigenzinnigheid, ons vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more. Daarnaast hanteren we vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu en leidend in ons dagelijks handelen. Lees hier meer over Dutch Cuisine.


Mooiere eigentijdse presentatie

 

Voor de cressen, een bijzondere manier om de temperatuur aan te geven met een knipoog ;)

Wat is het verhaal achter de kleurprofielen?

Om de verschillende dozen niet allemaal groen te maken, maken we een onderscheid. Daarom introduceren we de nieuwe verpakking met een smaakpallet om de chef/kok te helpen, is hij op zoek naar één van de basissmaken: zuur (groen), zoet (roze), zout (blauw), bitter (bruin/geel) of umami (oranje). Van elke cress / specialty weten we de basissmaak die in deze categorie past en zal dus ook de basiskleur centraal staan. Op de doos prijkt naast de kleurcodering ook nog een aantal smaakvrienden (associaties in toepassing/combinatie, kleur, smaak, gevoel), zo is te zien dat bij de zurige Vene Cress een associatie te vinden is met biet, limoen/citroen, rabarber en combineert fantastisch rood fruit. Met de associaties zal het kleurverloop verder worden ingevuld en daarmee zich onderscheiden van de andere dozen. In de maand maart start Koppert Cress de campagne, waarmee ook de eindgebruiker, de chef, geïnformeerd zal worden over de nieuwe producten.