Benelux(Wijzigen)

Koppert Cress meest originele boot bij Varend Corso

7 augustus 2017

Rob Baan mocht afgelopen zaterdag de Originaliteits Prijs ontvangen voor de Koppert Cress boot “Niet makkelijker, wel gezonder” De jury roemde de opblaasbare foodtruck en de roeiers die de boot leken aan te drijven. Daarnaast was de boottocht, gedurende de drie dagen te volgend via livestream. Ook de combinatie van het thema van de boot, ondersteund door het origineel van de foodtruck langs de kant was nog nooit eerder vertoond.

KC Varend Corso 2017


Baan, die drie dagen lang voor op de boot stond, liet geen gelegenheid voorbij gaan om het massale publiek te vertellen over het belang van goede voeding en de rol die groenten en fruit daarin spelen. Zelf biedt hij zijn personeel tijdens de lunch gezonde maaltijden aan die helpen om de dagelijks benodigde hoeveelheid groente binnen te krijgen. De belasting vindt echter dat hierover 80% belasting moet worden betaald. Baan gaat hierover in discussie omdat hij vindt dat een bijdrage aan de gezondheid van zijn personeel nooit belast mag zijn.

In De Lier was het ook groot feest. De corsoboot van deze dorpskern ontving de prestigieuze prijs bij de niet-commerciële boten. Boot nummer 13, bepaald geen ongeluksgetal dus, werd door de jury van het Varend Corso als beste beoordeeld van alle deelnemende kernen. Schipluiden werd tweede, voor Kwintsheul.

Bij de commerciële deelnemers viel Mondriaan, ofwel de gemeente Den Haag, in de prijzen. De tweede prijs ging naar de provincie Zuid-Holland.

De originaliteitsprijs was een spannende race tussen Albert Heijn en Koppert Cress en laatstgenoemde kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Daarnaast werd Royal FloraHolland bekroond voor de mooiste zeilende Westlander. De prijs voor het mooiste arrangement ging naar Koor 4 Fun, op de muziekboot van Piet Zwinkels. Vrijdagavond was de prijs voor de mooiste kinderboot al uitgereikt en die ging naar de Happy Trolls.

 spiegelbeeld

Bron: Algemeen Dagblad