Benelux(Wijzigen)

Talenten van de toekomst 2014 bekend

4 juni 2014

Maandag 2 juni gingen 57 jonge MBO-talenten met elkaar de strijd aan in het Miele Culinary Institute in Vianen om de Talent van de Toekomst bokaal 2014. Tijdens deze jaarlijkse vakwedstrijd toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalent van Nederland in een onderlinge competitie hun vakmanschap en talent.

 

Van de 15 deelnemende teams onder de witte brigades, mag De Rooi Pannen Eindhoven zich de trotste winnaar noemen van de Talent van de Toekomst bokaal 2014 bij de witte brigade. Koen van den Hurk, Martijn van de Wetering en Gijs van Gils wisten zich staande te houden tussen de heftige concurrentie en hebben vier prachtige gerechten op tafel gezet.

John Deibergen en Dominique Verhaaf van de Rijn IJssel Vakschool Wageningen zijn de winnaars van de Talent van de Toekomst Bokaal 2014 voor de zwarte brigades. Hiermee prolongeerden ze hun titel uit 2013. In totaal deden 6 teams van de zwarte brigade mee.

 winnaars 2014

De absolute top heeft het aanstormend talent deze dag onder de loep genomen. De witte brigade werd beoordeeld door Erik van Loo, Onno Kokmeijer, Rogér Rassin en Jacob Jan Boerma. Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools, Cindy Borger, Bernard Tesink en Johan Kragtwijk namen de beoordeling van de zwarte brigade voor hun rekening. De gastvrouwen en -heren werden tijdens deze vakwedstrijd beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijnspijscombinatie.

 

Quotes

Jacob Jan Boerma (De Leest, Vaassen/juryvoorzitter witte brigade) vertelt: “Bij mij is in positieve zin opgevallen dat ze durven te koken met frisse zuren. Ook krijgen groenten meer aandacht. Wanneer wij stoppen met koken, is de opvolging in ieder geval gegarandeerd. Mijn complimenten dat jullie zo ontzettend gemotiveerd zijn om vandaag te knallen. De één deed dat met een smile, de ander met een trillend handje. Ik hoop dat deze generatie mij niet alleen weet te evenaren, maar overtreft.”

 

Petro Kools (Restaurant Da Vinci, Maasbracht/juryvoorzitter zwarte brigade): “Ik heb heel veel talent gezien vandaag. Er waren enkel goedgemotiveerde deelnemers. Jonge dames en heren die alles op alles zetten om elke dag een beetje beter te worden. Ook bij de beoordeling van de winnaars op het onderdeel gastheer/-vrouw werd het verschil pas op de meet duidelijk.”

 

Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Okura Amsterdam): “De resultaten liggen heel dicht bij elkaar. Niet alleen tussen de eerste drie, maar ook tussen de andere deelnemers. Van tijd tot tijdkwamen we gedurfde keuzes tegen. Bavette van rund op een blackbox-kookwedstrijd als hoofdingrediënt van je piece kiezen, je moet maar durven!”

 

Rogér Rassin (Executive chef Amstel Hotel/La Rive) zegt: “Hier staat een andere generatie dan die van ons. De rol van een opleiding is belangrijk, maar je merkt dat de talenten zich ook verrijken en trainen door te kijken wat er om hen heen gebeurt. Daarbij is de rol van social media en internet van onschatbare waarde.”

 

 

Volledige uitslag

Wedstrijd witte brigade Talent van de Toekomst 2014:

1 De Rooi Pannen Eindhoven

Koen van den Hurk - Martijn van de Wetering - Gijs van Gils

 gerechten winnaars 1e prijs

2 ROC van Amsterdam

Lars Drost - Daniel Damen - Jorrit van der Bos

 gerechten 2e prijs winnaars

3 Cas Spijkers Academie Twente

Joey Stinissen - Michel Oude Booijink - Bart Lammersen

 gerechten 3e prijs winnaars

 

Wedstrijd zwarte brigade Talent van de Toekomst 2014:

1 - Rijnijssel Vakschool Wageningen

John Deibergen - Dominique Verhaaf

 

2 - De Rooi Pannen Eindhoven

Romy Danse - Manon van den Hurk

 

3 - ROC van Amsterdam

Melvin Verwaal - Berry Klein

 

Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele en Food Inspiration Talents.