Benelux(Wijzigen)

Young HortiValley Team start contentsemester met masterclass bij Koppert Cress

12 mei 2017

Tuinbouwplatform HortiValley gaat met zo’n twintig junior contentmakers aan de slag om jongeren nóg beter te informeren over de ins en outs van de Nederlandse tuinbouwsector. Het team begint op 16 mei met een ‘masterclass content maken’ bij Koppert Cress in Monster, waar ze zich in sneltreinvaart de wereld van écht goede content eigen kunnen maken.  

HortiValley
HortiValley is dé portal waar bezoekers snel een beeld kunnen vormen van wat de tuinbouw hen te bieden heeft. De belangrijkste doelgroep van HortiValley is de nieuwe generatie jongeren, die wellicht niet meteen aan een carrière in de tuinbouw denkt, omdat ze niet weet dat deze sector om ambitieuze en gekwalificeerde mensen zit te springen. De redactie van HortiValley maakt, verzamelt en publiceert - samen met alle partners – informatie op zodanige wijze, dat juist jongeren snel geïnformeerd en geïnspireerd worden over van de kansen en mogelijkheden.

Young HortiValley Team
Het Young HortiValley Team is samengesteld uit zo’n twintig mbo/hbo-studenten en young professionals die nog op school zitten of al actief zijn bij één de partners van HortiValley. De studenten uit deze groep creëren een half jaar lang elke maand nieuwe content (filmpjes, interviews, artikelen etc.) voor de kanalen van HortiValley en delen die op hun eigen kanalen. Zo creëren ze content die ze zelf interessant vinden, maar waarmee ze ook jongeren aanspreken die nog niks hebben met de sector. Ze krijgen daarin alle vrijheid, omdat ze als geen ander weten waar jongeren naar op zoek zijn.

Als start van het Young HortiValley Team organiseert HortiValley een mini masterclass bij Koppert Cress waar de jonge talenten content leren maken onder leiding van een creatieve vlogger. Vervolgens gaan ze voor een periode van zes maanden zelf content maken voor op de HortiValley portal en sociale media.